Apple се отказва от разработката на безжично зарядно

0
Apple се отказва от разработката на безжично зарядно

В края на миналата седмица стана ясно, че от Apple се отказват от разработването на безжичното зарядно AirPower, което бе представено през 2017-та година.

От компанията не споделят причините за отказа от разработването и предлагането на устройството. Единствено съобщават, че не успяват да достигнат високите стандарти за джаджата, които са типични за всички Apple устройства и затова се отказват от него.

AirPower е подложка за безжично зарядно, чиято цел бе да може потребителите да зареждат едновременно iPhone, AirPods и Apple Watch.

От изтекла в мрежата информация, компанията не е успяла да покрие стандартите на компанията за hi-tech джаджа, която да е достатъчно конкурентна на вече появилите се на пазара подобни устройства.

Едно от твърденията са, че при разработването и тестването на AirPower не са успели да го направят да доставя равномерен заряд на всяко едно от устройствата, които са сложени да се зареждат върху него.

Подобно оттегляне от разработването на продукт е прецедент за компанията. Тръгнаха слухове дори, че компанията ще се откаже от разработването на продукти и ще се пренасочи към предлагането на услуги, които съвсем скоро се появиха на пазара.

Остави коментар