4 октомври 2022

Apple неочаквано започна да се интересува от криптовалути

да

Apple разкри нова позиция за ново работно място. Корпорацията от Купертино търси за своя централен офис мениджър по развитието на бизнеса с опит във финансовата сфера и на криптовалутния пазар, базиран на блокчейн. Този служител трябва да оглави направлението по алтернативи разплащания и партньорства.

Изискванията към желаещите за вземане на тази позиция са описани доста подробно.

Необходим е опит и стаж във финансовата сфера за не по-малко от 10 години. Както и не по-малко от пет години опит на работа с криптовалути проекти и алтернативни разплащания. Като тук се има предвид цифрови криптопортфейли, криптовалути платежни системи, задълбочени познания по блокчейн и т.н. Освен това кандидатът заемащ това работно място трябва да има добри познания относно юридическите регулации на криптовалутите и алтернативните платежни системи. Също така, трябва да разбира счетоводните тънкости при осъществяването на криптовалутни разплащания.

Apple добавя, че ще предпочете кандидатът, който умее да намира нестандартни способи за решаване на задачи от подобен род. Той трябва да е с много добри комуникативни умения, и с положителна нагласа към живота. Също така с готовност да помага на своите колеги и е добре запознат с различните продукти на компанията.

Служителят на тази длъжност ще развива нови направления, свързани с криптовалутите и алтернативните платежни системи. Като едновременно с това ще формира платформа за по-лесно взаимодействие със стратегическите партньори. Когато приключи пандемията от новия коронавирус, през 75% от своето време той ще работи в Apple Park, а останалите 25% ще са командировки.

Източник: kaldata

Остави коментар