Apple и други технологични гиганти с различни приложения за деца

0
Apple

Apple разширява партньорството си с организацията за родителско образование и съвременни родителски модели Common Sense Media. За създаване на нови списъци с проверени подкасти и предавания за деца.

Миналата година имаше подобна инициативата, тя се основаваше на подобен проект, както таз годишния.

Миналата година компанията бе фокусирана около съставянето на списък с одобрени филми и телевизионни предавания. Които са част от услугите на платформата Apple TV. Сега обаче ще се включва и логото на Common Sense Media и ще бъде представен и от името на организацията.

Производителят на iPhone планира да актуализира колекцията си с одобрени подкасти и предавания ежемесечно. Като включва нови и популярни предавания, както и тематични етапи като „Месец на жените“ или „Обратно в училище“. Тематичните етапи ще представляват теми с голям интерес сред подрастващите.

Apple прави големи усилия, за да привлече повече интерес към списъците си с одобрени и препоръчителни подкасти.

Както и към предавания за детската аудитория. Това представлява най-новия начин, по който компанията разширява усилията си да привлече вниманието на децата.

Технологичният гигант е известен в историята със своите усилия, насочени към образованието. Към изграждането на устройства и приложения, фокусирани върху училища и класни стаи.

Преди три години компанията имаше възможност да въведе своите iPad устройства в класните стаи по света. Като си партнира с производителя на периферия и устройства Logitech, за да създаде „стилус пастел“, първоначално насочен към училищата.

Компанията също така създаде редица приложения, които да дават ранен старт на децата в света на програмирането. Тя проведе Apple Camp в магазините си за продажба на устройства на дребно и покани млади разработчици на приложения на годишната си конференция за разработчици.

Apple не е единствената технологична компания, която изгражда нови продукти за деца.

Програмата за евтини лаптопи Chromebook на Google стана популярна сред училищата с ограничени финансови възможности.

Според оценките на Gartner по време на празничния сезон на 2020 г. са продадени 11,7 милиона лаптопа Chromebook. Почти два пъти повече от броя на продадените Mac компютри на Apple през същия период.

Google и Facebook също са създали приложения, насочени към деца. Въпреки че услугите им YouTube Kids и съответно Messenger за деца се борят да защитят децата от неподходящи видеоклипове или да ограничат разговорите с по-широката Facebook общност.

Преди две години приложението за стрийминг на музика Spotify придоби продуцентите на подкасти Gimlet и Anchor.

И през 2020 г. компанията подписа многогодишна лицензионна сделка с Joe Rogan Experience, която се смята за един от най-популярните подкасти в света. Гигантът в електронна търговия Amazon междувременно купи производителя на подкасти Wondery в края на миналата година, подкрепяйки услугата си Amazon Music.

Източник: kaldata

Остави коментар