Американското посолство за корупцията в България

0

Не само Европейските комисии пишат и сигнализират за корупционните практики в България.

“Корупцията обаче вреди на икономическия растеж, влошава непредсказуемата правна система и задушава медийната независимост.” Това отбелязват във Фейсбук от Американското посолство. В съобщението се посочва още:

Днес (09.12.2020), в Международния ден за борба с корупцията, ние отдаваме признание на лицата и организациите, които работят за справяне с корупцията и укрепване на върховенството на правото.

Посолството на САЩ с гордост подкрепя инициативата на Антикорупционния фонд и Фондация „Америка за България“, която отличава няколко български журналисти, допринесли значително за постигане на напредък в това отношение.
Смелите и всеотдайни журналисти, като тези, които са отличени днес, са изключително важни, за да може правителствата да бъдат държани отговорни за своите действия. Това е вярно както за Съединените щати, така и за България.
България има удивителен потенциал. Тя има талантлива работна сила и богато културно наследство.

Корупцията обаче вреди на икономическия растеж, влошава непредсказуемата правна система и задушава медийната независимост.
България може да разгърне своя потенциал и да стимулира растежа и иновациите чрез съгласувани усилия в борбата с корупцията.
Поздравяваме хората и организациите, които се борят с корупцията всеки ден, за да изградят едно по-добро бъдеще за България.

Остави коментар