Amazon представи нова услуга – Amazon Showroom

0
Снимка: vox.com

Снимка: vox.com

От сравнително дълго време Amazon не е само онлайн продавач, но и производител. Компанията има над 100 собствени бранда, които предлагат стоки като на скъпите търговски марки, но на значително по-ниски цени. В своите магазини те използват собствени алгоритми, с които проследяват кои стоки са най-търсени и купувани и след това започват да ги произвеждат под тяхна марка. По този начин могат да си позволят да ги пуснат на пазара на по-ниска цена.

Най-известната услуга на компанията е Amazon Basics. В услугата са включени хиляди различни предложения, които компанията произвежда самостоятелно. Към днешна дата това го прави третия по популярност бранд на Amazon с годишни продажби над 250 милиона долара.

Преди повече от година компанията пусна на пазара своите първи услуги за производство на мебели – Rivet и Stone & Beam. Мебелите са фокусирани върху интериора и уютната обстановка. Цената на артикулите е средна или малко над средната цена за пазара.

От тази есен Amazon ще се появи на пазара и с нов, сравнително по-опростен метод за закупуване на мебели. Това ще е новата им услуга – Scout, в която препоръките се дават от алгоритми с компоненти на изкуствен интелект. Scout ще може да подбере най-подходящите мебели за всеки клиент. Ще можем да разглеждаме мебели и да маркираме като „харесвам“ и „не харесвам“ и след не дълъг период от време ще започнат да ни се показват само продукти сходни на тези, които сме харесали. Така няма да губим време в търсене по филтри, категории и прочие.

Снимка: Amazon Showroom
Снимка: Amazon Showroom

Преди броени дни компанията отиде още по-далеч и стартира нова услуга – Amazon Showroom. Вместо да си представяме как би изглеждала дадена мебел в нашия дом, Amazon предлага виртуално помещение, в което можем да наредим мебелите и да видим реално как би изглеждало нашето помещение.

При продажбата на мебели онлайн основния проблем е като при дрехите – повечето хора искат да ги видят на живо, да ги тестват и тогава да решат дали им харесва за да го купят. Още повече, че доставката на мебели обикновено е сравнително скъпа, тъй като са тежки.

Остави коментар