8 вълнуващи места на земята

0

1. Отразяващата пустиня

Това е наистина, едно уникално място в света, което не бива да се пропуска, Салар де Уюни или „соленки“, която е едина от най-важните дестинации в пътуването до Боливия. Това е най-голямата солена равнина в света и определено мечтана дестинация. Когато вали, тя се превръща в най-голямото огледало в света. Водата в солените площи никога не достига дълбочина над 15 сантиметра, така че може да имате изключително усещане за ходене по повърхността на огледалото.
Къде свършва отражението и започва небето?

2. Голямата синя дупка

Голямата синя дупка е голяма подводна дупка край бреговете на Белиз. Изследванията твърдят, че е най-големият от този вид. От горе изглежда доста загадъчно, въпреки това скритите му дълбини привличат гмуркачи от цял ​​свят. Така че бъдете сигурни, че тук се прави най-незабравимото гмуркане някога!

3. Планината Рорайма, Южна Америка

Сега може би си мислите, че краят на Земята е намерен, но това е просто различен странен свят на върха на планината Рорайма, която е в Южна Америка. Тази мистериозна планина обикновено се вижда обвита в красиви облаци, затова местните хора я наричат ​​самият “Дом на небето”.

4. Езерото Хилиър, Австралия

Езерото Хилиер, разположено точно в края на най-големия остров в Австралия на архипелага Recherché, може да ви напомни за дъвка или ягодов млечен шейк, защото цветът на това езеро е РОЗОВ. Вероятно има огромна подводна ягодова поляна, защото учените не са наистина сигурни защо водата е розова. То е напълно безопасно за плуване и изглежда не оказва неблагоприятно въздействие върху хората или местната дива природа.

5. Горещи извори Памуккале, Турция

Памуккале означава „Памучният замък“ или „Памучната крепост“ на турски език. Това е естествено място със снежнобели сталактити, горещи извори и травертини и тераси от карбонатни минерали, оставени от течащата вода. Той е широко известен като 8-мото чудо на света от турския народ. За да се запазят травертините бели, беше забранено да се ходи по тях, но е възможно да се ходи по някои от тях боси. Това място трябва да се види за тези, които пътуват до Турция, но трябва да побързате да го посетите възможно най-скоро, защото може да изчезне през следващите години.

6. Скрит плаж, Мексико

Това е рай на земята, скрит под дупката в земята. Той се намира на островите Мариета, наречен „Скритият плаж“ или „Плая де Амор“ (Плажът на любовта). Това приказно място беше недокоснато и скрито, далеч от погледа на останалия свят в продължение на много години, докато някои снимки не станаха вирусни в интернет. Едва тогава той се превърна в най-популярния плаж в Мексико.

7. Остров Сокотра, Йемен

По отношение на коефициента на “уау” не бива да пропускате Йеменския остров Сокотра. Това е ярък пример за извънземен свят, изглежда, че там трябва да живеят космически същества. Не очаквайте да откриете основна флора или фауна тук, остров Сокотра е дом на над 200 вида, открити само на острова. Това определено е екзотичен рай с много непокътнати съкровища, на които да се възхищавате.

8. Тунел на любовта, Украйна

Град Клевнан изведнъж получи световната слава благодарение на изумителния тунел за влакове от дървета. Този тунел се е формирал в продължение на много години, тъй като влаковете се суетят навътре и навън, оформяйки околните дървета. Сега изоставена, пътеката е романтично място за следобедна разходка. Тунелът на любовта привлича влюбени от цял ​​свят. Смята се, че ако двама души са лудо влюбени един в друг и преминат тунела ръка за ръка, техните желания ще се сбъднат. Всеки, който посети това място, казва, че това е едно от най-красивите и романтични места по света.

Остави коментар