8 прости начина за домашен уют

0

Кътчета с лични вещи

Ако сте любител на книгите, създайте си кът за четене у дома или просто ъгъл с етажерка, пълна с книги. Или иначе казано, създайте си кътче на видно място, което е изцяло отражение на вас, характера, хобито и интересите ви. Така, всеки път, когато погaледът ви се спре върху вещите от това кътче, ще се почувствате наистина комфортно у дома.

Изберете осветление с топла светлина

Студената бяла светлина е по-скоро напрягаща за очите и ви кара да се чувствате все едно сте в офис или болница. Така че заложете на топлия цвят на светлината, която е далеч по-релаксираща и създаваща домашен уют.

Заложете на меките тъкани

Дузина меки възглавници за пода, дивана, креслата пред телевизора и спалнята, пухкаво одеяло, килими тип шаги и използването на плетива в интериора на дома няма как да не превърнат дома ви в едно по-приветливо и уютно местенце, в което да се чувствате сякаш сте прегърнати.

Ароматизирайте дома си

Ароматизираните свещи, арома лампите и използването на ароматни масла, както и силно ароматни растения като гардения, например, внасят солидна доза уют в дома ви.

Внесете зеленина у дома

Няколко саксии със зелени растения значително променят облика на дома ви. Буквално го съживяват, което ви кара да се чувствате повече от добре, когато сте у дома. Ако пък не сте завидни цветари, заложете на букет във ваза или пък бамбук на щастието, който вирее във вода, без особени грижи.

Използвайте топли цветове за стените, обзавеждането и декорацията

Всекидневната е мястото, където прекарвате по-голямата част от времето си, когато сте у дома. И за да се чувствате комфортно там, използвайте топли цветове за стените или просто добавете възглавници, завеси или килим в червено, оранжево, жълто, кафяво, за да създадете приятна атмосфера и домашен уют. В спалнята пък това усещане за спокойствие и уют ще постигнете, ако използвате синьо, лилаво или тюркоазено зелено.

Сложете на видно място рамки със снимки

Изберете си рафтче, което да запълните с различна по големина рамки със снимки, напомнящи ви за хора и събития, които ви карат да се чувствате добре. Или пък може да направите колаж върху някоя стена от снимки, картички от местата, където сте ходили, рисунки на децата ви и прочие. Това е начин не само да персонализирате дома си, но е и идеалното решение за модерна декорация.

Сгответе нещо вкусно

Ароматът на вкусно, домашно приготвено ястие е това, което със сигурност ще внесе солидна доза уют в дома ви.

Остави коментар