8 идеи за щастлива зима

0

Шарени топли чорапи

Те са на райета, те са коледни, те са каквито пожелаете! Зимните чорапи са един аксесоар, който има невероятната способност да подобри настроението и да ни създаде уют. Всеки почитател на зимата заслужава един чифт, който да разхожда вкъщи или да скрие във високите обувки. Може би сега нямате нужда от пантофките на Пепеляшка, а от тематични чорапи, които да обуете след дългия ден и да усетите, че вече сте у дома!

Горещ шоколад

Да сгрява, да изпълва къщата или офиса с приказен аромат, да прави деня и вечерта по-сладки – да, това са суперсилите на горещия шоколад. Тази любима зимна напитка можете да подготвите сами като разстопите на водна баня няколко реда класически шоколад и добавите подправки или допълнителни сладки изкушения. Експериментирайте с канела, портокалови корички, мента, маршмелоу или пикантни подправки… И не забравяйте за любимата си чаша!

Книги, книги, книги…

Има ли по-голяма класика от това да седиш с книга край огъня в зимен ден? Е, дори и да нямаме възможност изцяло да пресъздадем тази картина, винаги може да направим своя зимен списък с книги, които заслужават внимание или препрочитане. Макар и зимата да е сезон, свързан с празници и различни занимание, тя действително ни позволява да се насочим малко повече към себе си. Дори природата сякаш затихва, за да се подготви за нов живот. Чрез книгите имаме време да осъзнаем важни неща за нас или пък да се пренесем в любими светове и да се заредим с емоциите, които фантазията носи. Независимо дали ще изберете класически зимни произведения като „Коледна песен“ на Дикенс, разказите на Ханс К. Андерсен или О. Хенрим, или книги, за които ниикога не Ви остава време – отелете момент за това специално преживяване.

Ангели и снежни човеци

Доказан факт е, че релаксирането и освбождаването от всичко ненужно има най-голям успех, когато се свържем с детето в себе си. Да бъдеш любопитен, да експериментираш, да играеш на воля са вродени качества на децата. Поради една или друга причина, с времето все повече забравяме за всичко това и отделяме време и внимание за „неотложните“ ангажименти. Подарете си това време! Излезте с любимите хора в парка или в гората – направете снежен човек или просто се хвърлете в снега, за да оставите своя снежен ангел. Ще усетите вълна на радост и свобода, защото в тези занимания сме необременени с изисквания, с правилно и грешно. Понякога е важно просто да бъде забавно!

Зимни спортове

Най-добрия начин да бъдем в баланс с тялото и ума си е да бъдем активни. Затова обръщаме внимание на зимните спортове, които предлагат истинско приключение в планината. Може би сега е моментът да се качите на ски или сноуборд. А защо не на шейна? Най-важното е да се забавлявате! Дори и да не се чувствате спортна натура или да нямате желание да започвате практика с нов спорт, излезте и подишайте свеж въздух. Винаги можете да направите няколко спускания с шейната или дълга разходка, която ще бъде повече от освежаваща.

Време е за сладкиши

Кога за последен път готвихте с усещане за творчество и съзидателност? Често влизаме в кухнята, устремени да подготвим нещо набързо, защото времето не стига. Предалагаме Ви да вземете една готварска книга и да я комбинирате с излежаване в леглото по пижама. Насладете се на избора на нови рецепти и помислете кое е онова нещо, което винаги сте искали да приготвите, но Ви е изглеждало твърде сложно… или пък не сте разполагали с достатъчно време? Посветете се на заниманието и усетете удовослствието от това да изненадате себе си с нещо ново, придобивайки нов опит и знание. Храната изисква не по-малко любов и креативност от създаването на друг вид изкуство. А междувременно – къщата ще ухае приятно!

Уют у дома

Домът е нашето специално място – той отразява душата и усещането за уют. Направете украса, която да Ви създава комфорт и настроение през студените месеци. Свещите винаги са подходящ акцент, който допринася за специалната атмосфера. Тук се спираме на светлината във всичките й форми, защото през зимата със сигурност я търсим повече. Добавете малки светлинки, които често се изпозлват в коледната украса. Можете да ги разположите в буркан или бутилка като създатете оригинална лампа или да ги разположите на рамката на врата… или пък да експериментирате с тях по различни начини. Те ще изглеждат като симпатични светулки, които са се настанили във Вашия дом.

Коледни картички

Време е за art&craft /изкуство + изработка/. Тези занимания не са само за оценените като „талантиливи“, „художници“ и т.н. Те са за всеки, които иска да опита своята сръчност и изобретателност. Създайте Вашите Коледни картички като въвлечете любимите хора в няколко забавни часа. Можете да работите със всякакви материали и да използвате въображението си за всичко, което Ви се иска да включва една специална картичка – Вашата картичка! Защо избрахме картичките? Защото в тях може да споделим всички хубави думи на специалните за нас хора. Споделяйте емоции и не забравяйте да казвате на близките хора колко ги цените и защо те са специални за Вас! Ще усетите усмивка, когато правите всичко това!

Остави коментар