5 трика за по-топла и уютна зима

0

Както повечето от вас, така и ние, предпочитаме лятото, морето, плажовете.. За съжаление обаче няма как да избегнем и зимата. Затова пък имаме няколко трика, с които да я направим по-приятна:

1. Изберете правилните чаршафи

Ако някой ни каже, че не обича през студените зимни дни да се пъхне под топлите завивки в леглото и да прекара така целия ден – няма да му повярваме. Тук обаче идва казуса – кои чаршафи да изберем. Стоплянето на леглото с неподходящи чаршафи е много трудна задача. Памучните чаршафи са перфектни за останалата част от годината, но за зимата заложете на хавлиени, защото задържат топлината под завивките.

2. Сложете килим

Обзаведете всекидневната и спалнята ви с килим за зимните месеци. Освен че килимите и чергите са красив детайл от визията на вашия дом, те могат да послужат и като изолация, която ще държи краката ви по-топли.

3. Обличайте се на пластове

Чудите ли се защо понякога, когато сте облекли дебела блуза отново ви е студено? По-добрият вариант е да облечете няколко слоя по-тънки дрехи, отколкото една дебела блуза. Облечете боди, тениска или блуза и отгоре един по-свободен пуловер и ще се уверите, че това е идеалната комбинация за студеното време. Не забравяйте за пухкавите и меки чорапи. Ако ви е студено на краката, колкото и да се обличате нагоре, пак ще ви е студено.

4. Гответе по-често

Честата употреба на фурната със сигурност ще ви помогне да затоплите по-бързо дома си. Зимата е идеалното време да изпробвате нови рецепти и да импровизирате в кухнята.

5. Изолация на радиаторите

Ако се отоплявате с радиатори можете да изпробвате изолацията с фолио. Облепете стената зад радиатора с алуминиево фолио. По този начин топлината няма да излезе през стената зад него, а ще се насочи обратно към стаята. Така помещението ще се затопли значително по-бързо.

Остави коментар