5 от най-красивите чудеса на Италия

0
Красотите на Италия

Красотите на Италия

Нека разгледаме заедно някои от най-красивите чудеса на Италия заедно. По-долу сме представили 5 от тях:

5. Долините на Тоскана

Тоскана е един от най-живописните райони в Италия. Характеризира се с огромни зелени долини, пълни с кипариси.

В района има множество разпръснати древни вили, които произвеждат едни от най-добрите вина в света. Част от вилите са променени и реновирани и се използват са нощувки на туристи.

4. Горещи извори на Сатурниа

Познат още като Марема, Сатурниа е известен спа град в южната част на Тоскана.

Природно горещите извори на Сатурниа привличат посетители от векове наред със своите богати на сяра извори благодарение на вулканичната дейност на Монте Амията.

3. Национален парк Гранд Парадайз

Този парк е кръстен на планината Гранд Парадайз, която се намира вътре в него. Това е първият национален парк в Италия. Създаден е да защити намаляващия вид на алпийския ибекс.

Днес, паркът защитава и други застрашени от изчезване видове животни, включително евразийски язовец и златните орли. Заобиколен от невероятна природа, Гранд Парадайз предлага великолепни гледки и един от най-популярните места за туризъм.

2. Вулканът Етна

Разположен на източното крайбрежие на Сицлия, Етна е най-високият активен вулкан в Европа, а също и един от най-красивите. Той се вижда от историческия град Катания.

Възможно е да се изплюят димни пръстени и пепели, които обогатяват почвата и я правят по-плодородна, но също така могат да бъдат и опасни за гражданите.

1. Сардиния

Сардиния е вторият по големина остров в Средиземно море. Островът разполага с дълга брегова линия и безброй прекрасни пясъчни плажове.

Сардиния разполага с уникална природа и предлага на своите посетители многобройни дейности през цялата година, дори и ски през зимата.

Остави коментар