5 от най-безопасните за туризъм градове в Европа

1
5 от най-безопасните за туризъм градове в Европа

5 от най-безопасните за туризъм градове в Европа

Освен красивите забележителности, то сигурността и безопасността винаги са били едни от важните критерии при избора на следваща дестинация за почивка или екскурзия. В тази статия сме събрали 5 от най-безопасните за туризъм градове в Европа. Прегледайте и изберете своята следваща дестинация.

1. Копенхаген, Дания

Копенхаген, Дания
Копенхаген, Дания

Туристите посетили столицата на Дания не съобщават за никакви случаи на престъпления или измама. Независимо от размера и популярността на този град, той поддържа завиждано ниска степен на престъпна дейност. Дания по принцип е страна, която се слави с изключително ниска престъпност и е сред най-малко корумпираните страни в света.

Копенхаген е град с много чист въздух за голяма европейска столица, тъй като на почит са велосипедистите и почти няма задръствания от коли. Освен това, градът е и един от най-богатите в света, с висок БВП, ниво и качество на живот, но в същото време – с най-високи цени. Поради многото паркове, столицата на Дания често е определяна за най-зеления град и попада в класациите за най-екологично чистите градове в световен мащаб.

2. Амстердам, Нидерландия

Амстердам, Нидерландия
Амстердам, Нидерландия

Макар и закостенелите стереотипи за Амстердам, то столицата на Нидерландия е сред най-безопасните и сигурни градове в света. Всички знаем, че тук са легализирани леките наркотици и проституцията, но това не само че не провокира престъпна дейност, но в някаква степен допринася за безопасността в града. По улиците на столицата патрулират строги, но приятелски настроени служители на ред, а уличното осветление е толкова ярко, че не позволява на престъпниците да вършат нарушения.

3. Дъблин, Ирландия

Дъблин, Ирландия
Дъблин, Ирландия | Снимка: goguide.bg

Не се залъгвайте, че безопасно пътуване означава скучно пътуване. Не, столицата на Ирландия ви предлага множество барове и нощни клубове, в които можете да се насладите на нощния живот, без да се притеснявате за живота си. За разлика от Лондон, то Дъблин е считан за един от най-безопасните големи градове в региона.

4. Дубровник, Хърватия

Дубровник, Хърватия
Дубровник, Хърватия

Малко от вас са чували, че слънчевата Хърватия е известна не само с най-чистите си плажове, но и с високото ниво на сигурност. Самият Дубровник е един от най-сигурните курорти в световен мащаб. Тук имате възможност да се отпуснете на 100%, без да се притеснявате от това да ви се случи нещо. Градът е перфектното място прохладни нощни разходки. Единствено трябва да внимавате да не се подхлъзнете, докато разглеждате стръмните стари улички в старата част на града.

5. Мюнхен, Германия

Мюнхен, Германия
Мюнхен, Германия

С население от около 1,5 милиона души, Мюнхен е третият по големина град в Германия след Берлин и Хамбург. Градът се посещава от изключително голям брой туристи годишно, особено покрай Октоберфест, но въпреки това се счита за един от най-добрите градове за туризъм и живеене в света. Малко хора знаят, че неформалната столица на добре познатата баварска бира е също и крупен промишлен и изследователски център.

1 thoughts on “5 от най-безопасните за туризъм градове в Европа

Остави коментар