5 лесни съвета, за да влезете във форма

0

1. Изберете си тренировка и я вкарайте в ежедневието си

Без значение дали ще гледате видеа в YouTube, или ще си изтеглите приложение на телефона – важното е да подберете поредица от упражнения, които да не ви откажат още на първата минута и които да подхождат на нивото ви.

Дали ще подскачате 15 минути на любимата си музика, ще изберете пилатес, ще тренирате с дъмбели, или просто ще бягате на пътека или ще се качите на велоергометър, няма значение. Дори старомодните лицеви опори и коремни преси вършат работа като за в началото.

2. Нека ви стане навик

Избирайте си тренировки, които не са нито твърде трудни за изпълнение, нито твърде лесни, които няма да ви доведат до никакви резултати. Предизвиквайте се. Всеки ден увеличавайте повторенията, броя на сериите или броя на упражненията. И най-важното – изпълнявайте тренировката си редовно. Само тогава ще има ефект.

3. Ускорете пулса

Кардиото е перфектна тренировка, когато не се чувствате в настроение за нещо силово или тип упражнения табата, кросфит или HIIT. Ускорете пулса, изпотете се добре, а след един душ ще се чувствате и заредени с повече енергия.

4. Намерете партньор, с когото да тренирате

Няма значение дали това ще е ваш близък приятел, просто познат, или човек в онлайн група, с когото искате да постигнете подобни цели. Много по-лесно е, когато правите нещо подобно с някого, с когото може да се подкрепяте. Така и отказването става по-трудно, а резултатите – по-лесни за постигане. В допълнение, може да завържете и нови познанства и приятелства.

5. Не пренасяйте празниците и на всекидневната си маса

Всички знаем, че след празниците остават поне една тенджера сарми, тава баница и още десетина ястия и разядки, които сте приготвили за празничната трапеза. След опустошаването им обаче е хубаво да се върнете към по-стриктен хранителен режим, защото само с тренировките няма да стане.

Храненето е поне 60% от режима, а тренировките само допълват усилието, което полагате при ограничаването на храни като захарта, газираното, алкохола и преработените въглехидрати.

Остави коментар