26 февруари 2024

5 идеи за функционални мебели, направени от дървени щайги

0
щайги

Дървените щайги могат да се превърнат в пръв приятел на всеки, който обича многофункционалността на вещите. Популярното им предназначение е да пренасят плодове, зеленчуци или буркани до мазето, тавана и обратно.

Това обаче далеч не изчерпва техния потенциал. Спокойно можете да ги впрегнете в мисията за обзавеждането на своето жилище, като резултатът не само ще пощади джоба ви, а и ще бъде достатъчно ефектен и приятен за гледане.

Тук ви представяме 5 идеи за функционални мебели, направени от дървени щайги.

Бюро за вашия ученически или работен кът

Четири щайги, сковани две по две една към друга, и една дървена плоскост върху тях. Това е всичко, което ви е нужно, за да си имате функционално ученическо или работно бюро. Отваря се място и за книги, декорации и всякакви други вещи, които искате да са ви под ръка.

Решите ли да боядисате щайгите в по-весели цветове, тази мебел спокойно може да стане част и от интериора на детската стая. Помислете първо за съчетанието на новата придобивка с останалите вещи в стаята, ще пасне ли на интериора или останалия декор?

Симпатична цветна етажерка

Височината на етажерката може да бъде колкото вие решите. Разбира се и колкото позволява пространството в помещението, където ще я разположите. Консултирайте се с детето си за предпочитаните от него цветови съчетания и действайте. Всъщност напълно разрешено е да поканите радостните багри и във всяка друга стая. Така процентът на усмивките ви рязко ще скочи нагоре!

Табуретка с екстри

Освен да поседнете на нея, ще имате и достатъчно складово място за бърз достъп до най-необходимите ви вещи. Предимствата на отворената част на дървените щайги влиза в сила и тук. Направите ли си повече от тези, бързо можете да ги комбинирате в различни модули. Просто ги слагате една до друга и сте готови.

Удобно нощно шкафче от щайги

Тук отново можете да развихрите въображението си и да създадете неповторим стил и уникално съчетание. Сложете вратички, ако смятате, че не искате вещите ви да са на показ за всеки гост. Можете да експериментирате и с перденце или частична преграда.

3 щайги в 1 пейка

Вземете три щайги, сковете ги една към друга откъм късата им страна, боядисайте ги в любим цвят, добавете шест дървени крачета и вече можете да приемате честитки за новата си пейка.

Източник: yourhouseandgarden

Остави коментар