3 неща в гардероба, от които трябва да се оттървем

0

Смяната на гардероб в различните сезони е идеална възможност не само да преоткриете любимите топли дрехи за студени дни, но и да разчистите гардероба си от ненужни и затлачващи елементи. Всички дрехи, обувки и аксесоари, които не влизат в употреба а заемат място сезон след сезон, са причината много от жените да преживяват ежедневния кошмар “нямам какво да нося”.

1. Дрехи, които никога не сте обличали

Емоционални покупки, неудачни подаръци, все още висящи етикети – правилото е, че ако не сте го обличали поне веднъж през последната една година, то 99.9% е шансът никога да не го облечете.

Каква е логиката зад това твърдение на социолозите? През тази една година вие с абсолютна сигурност сте имали поне една реална възможност да се възползвате от дрехата. Но не сте го направили. Не само това, а и всеки път когато погледа ви попадне над тази дреха, във вас се заражда чувство на вина за парите, дадени и сега безполезно висящи на закачалката.

2. Дрехи, които не ви стоят добре/вече не са ваш размер

Те винаги се намират на дъното на шкафа – инстинктивно ги избягваме, но не сме готови да се разделим с тях.

Може би ви напомнят на дните преди бремеността и раждането, или онзи златен период, в който сте били на пътеката във фитнеса четири дни в седмицата. Но тялото ви сега е различно и със сигурност не по-малко красиво – приемете го каквото е в момента!

3. Дрехи с непоправими щети

Инциденти се случват! Доматен сос по любимата блуза, притеснително растяща дупка на чорапогащника, странно петно по някое сако, разпран ръкав на пуловер в твърде специфичен цвят вълна…

Стъпка първа би трябвало да е да се опитате да поправите щетите където е възможно; стъпка втора – да приемете загубата където е неизбежно. Реалността е, че тази дреха повече няма да бъде обличана.

Остави коментар