15-те най-мощни паспорта в света

0

Паспортът е най-важното нещо, което трябва да имате, когато решите да пътувате в други страни, и един от най-мощните документи, които всеки може да притежава. Това е документ за пътуване, обикновено издаван от правителството на дадена държава, който удостоверява самоличността и националността на притежателя му за целите на международните пътувания.

Но не всички паспорти са създадени еднакво. Германия е класирана отново на първо място с безвизов достъп до 158 държави по света. Сингапур също е на същото място сред най-мощните паспорти в света. Следват Швеция и Южна Корея, като техните граждани пътуват до 157 страни по света. САЩ са на трето място, тъй като паспортът на САЩ е следващият най-добър, заедно с паспортите от Великобритания, Дания, Финландия, Франция, Норвегия и Испания, всички те разрешават на своите граждани да пътуват без визи до 156 държави.

Паспортният индекс, който годишно класира световните паспорти, за да определи кои са най-мощните, публикува най-новите си класации през януари. Можете да видите целия списък с най-мощните и най-слабите паспорти, като кликнете тук.

Ето 15-те най-мощни паспорта в света.

Остави коментар