11 храни, които ще те направят по-умен и по-съсредоточен

0

11 храни, които ще те направят по-умен и по-съсредоточен

Нашият съвременен живот е забързан и пълен със стрес, така че не се учудвай ако на моменти се чувстваш нефокусиран и все едно мозъка ти отказва да работи. Добавяйки и факта, че храната която ядем е твърде обработена и в повечето случаи нездравословна, то изобщо няма да е изненада, ако се почувствате не толкова пълноценни и умни в даден момент.

Организирането на ежедневието и практикуването на медитация за намаляне на стреса ще ти помогне да се чувстваш по-фокусиран над нещата, които вършиш, но това със сигурност не е достатъчно. Не трябва да пропускаш факта с храненето! Фокусът и паметта са пряко свързани и зависят от храната, която ядеш.

За наше щастие обаче, има много храни, които са известни с тяхната способност да помагат на мозъка ни да работи по-добре.

Кои са тези 11 храни? Ето ги:

 1. Орехи
 2. Дива сьомга
 3. Авокадо
 4. Цвекло
 5. Горски плодове
 6. Гъби – Игловиден корал
 7. Яйца
 8. Ленено семе
 9. Семена от Чиа
 10. Тъмен шоколад
 11. Розмарин

Забравеното растение

Вероятно вече си чувал за гореспоменатите храни и техните положителни ефекти върху мозъка. Има обаче едно растение, за което всички забравят. Това е овесената слама!

Това растение е било използвано още през средновековието за повишаване на енергията и усилване на паметта. Съществуват доста скорошни проучвания, които доказват това, как може да повлияе растението върху организма ни. Открито е, че не само увеличава енергията и паметта, но и засилва либидото.

Затова не се колебай, а добави овесената слама към хранителните си навици.

11 храни, които ще те направят по-умен и по-съсредоточен
11 храни, които ще те направят по-умен и по-съсредоточен

Остави коментар