10те най-добри градове през зимата в Европа

0

Европа през зимата е може би по-зашеметяваща, отколкото през летния сезон. Откъсвайки ви от шума и суетата, тя ви предлага начин да се насладите на красотата и да живеете живота като местен.

Инсбрук – Австрия

Домакин на зимните олимпийски игри в Инсбрук – вече е признат алпийски курорт. Освен на ски пистите, можете да се насладите на известния стандартен ски скок и други атлетически съоръжения. От друга страна, Инсбрук е истинско удоволствие за любителите на историята – позволява ви да се насладите на истинско европейско градско преживяване.

Единбург – Шотландия

Градът на мечтите Единбург ви носи криволичещи улици, зашеметяващи градини на Princes Street и исторически богати и зашеметяващи дворци. Покрит със слой сняг прави Единбург още по-привлекателен и истинска зимна приказка. Представете си как карате кънки на лед в един от най-старите европейски градове или да си проправяте път през замъка Единбург когато има снеговалежи.

Абиско – Швеция

За големите любители на зимата Abisko носи невероятни гледки към северната светлина, които ви оставят хипнотизирани. Този шведски град е свързан с естествената красота и релаксация. Създаване на място, където слънцето не изгрява седмици в даден момент. Създаване на уникално изживяване, което ви оставя зашеметени. Освен спиращите дъха красиви гледки, градът предлага невероятни места за ски, походи, шейни с кучета, кънки на лед и разходки в паркове.

Копенхаген – Дания

Копенхаген е приказка, оживяла, особено с покритието си под слой пухкав бял сняг. В комбинация с усещане за уют, той създава прекрасно място, където наистина можете да се насладите на простите удоволствия от живота.

Трансилвания – Румъния

Зимата е най-доброто време на годината да посетите легендарния дом на Дракула, тъй като атмосферата придобива специфичен усет, който се добавя към вашето преживяване. Освен това можете да посетите някои от многото средновековни градове, изпълнени с богата история, замъци, катедрали и вкусни местни ресторанти.

Прага, Чешка Република

Неговите заснежени кули, калдъръмени алеи, уютни нюанси, старомодна атмосфера и историческа структура правят зимата приказка. Това, което отличава Прага, е нейната естествена красота – подчертана с бяло покритие. Представете си да погледнете запълнена със сняг Прага с чаша горещ шоколад, кафе или чай.

Венеция – Италия

Европейската гордост Венеция е едно от най-вълшебните места на земята. През зимния сезон градът е домакин на Венециански карнавал, предлагащ безкрайна красота, вълнение и нещо малко необичайно. Тези тържества не са за изпускане и са само началото на това, което градът на водата може да предложи.

Гранада – Испания

Когато търсите начин да се насладите на европейска зима, Гранада е идеалния избор. Предлагайки ви зимно изживяване, без да сте заключени на закрито, за да можете лесно да се разхождате по улиците и да вземете всичко, което градът може да предложи. Поемайки всеки видим и скрит скъпоценен камък, който градът може да предложи, като същевременно поддържате бюджета си.

Блед – Словения

Снабден с природна красота, Блед предлага спокойна обстановка, което го прави един от най-добрите алпийски райони в Европа. Известен със своите спиращи дъха красиви места, богата история, термална езерна вода, лечебен климат и очарователна атмосфера. Правейки го идеалното бягство за всеки, който търси релаксираща почивка. Това, което прави Блед по-интересен, са неговите туристически пътеки, пързалки с лед, планини, готови за ски и други безкрайни дейности.

Рейкявик – Исландия

Годишният зимен фестивал на светлината е мечта, която го прави едно от най-добрите европейски места за празненства. Предлагайки ви набор от зимни спортове, ресторанти, музеи, богата история и култура, заедно с много повече. Когато сте в Рейкявик, ще можете да се насладите на уникални преживявания, като отдих в естествено топли води, докато снегът вали покрай вас.


Снимки:  unsplash.com

Остави коментар