10 сериала, които си заслужават вашето време

0

#ОстанетеСиВкъщи и гледайте сериали – 10 сериала, които си заслужават вашето време

След статията ни за “Топ 10 на най-очакваните филми за 2020”, време е да покажем и 10 сериала, които си заслужават да ги видите. Настанете се удобно, изберете си и приятно гледане!

  1. “Приятели”

Вероятно няма нужда да ви се напомня за този сериал, превърнал се в култова класика. Милиони души го гледат дори в момента – и такива, които са израсли с него и го обичат още когато беше нов, и по-нови фенове, които са родени след финала му преди 15 години и сега го откриват за пръв път. Въпреки че светът се е променил толкова много, “Приятели” продължава да е един от най-забавните комедийни сериали на всички времена.

  1. “Как се запознах с майка ви”

Разбира се, бихте могли да си пуснете всеки комедиен сериал отново и да ви е забавно, но самата структура на “Как се запознах с майка ви” го прави идеален за повторно гледане. Сериалът проследява поредицата събития, довели до срещата на главния герой Тед с майката на децата му, на които той разказва историята. Епизодите са пълни със съвсем малки детайли, които няма да разбирате при първото гледане, но ще ви станат ясни при следващите, когато вече знаете защо са важни.

  1. “В обувките на Сатаната”

Има причина драмата на Винс Гилигън да се счита от мнозина за най-великия сериал, правен някога. Ако обичате вълнуващи истории с перфектно изградени персонажи и логична последователност на действието, това е сериалът за вас. А ако вече сте го гледали веднъж и сте го харесали, със сигурност ще го харесате още повече при второто гледане. Винс Гилигън има тази склонност да разтяга максимално сцените, преди да реши да ни даде някакво обяснение, така че при първото гледане със сигурност ви е направило впечатление.

  1. “Игра на тронове”

Дори и да не харесвате катастрофалния последен сезон на фентъзи сериала, горещо ви препоръчваме да го изгледате отново. Ще ви е много по-интересно да следите развитието на персонажите, след като знаете какво ще стане с всеки един от тях (или най-често по какъв начин ще умрат). При второто гледане може дори да намерите известна логика във финалното решение на огнената кралица Денерис, което все още разделя почитателите на сериала.

  1. „Анатомията на Грей“

Сериалът, който остава на мода.

Телевизионна драма, която се върти около личния и професионалния живот на медицински специализанти по хирургия и техните ръководители. Със сигурност сте изпадали в някоя от следните ситуации – празен портфейл и банкова сметка, неангажиращ секс, който се оказва, че е бил с бъдещия ви шеф, прикриване тайната на гаджето ви… Е, значи този сериал е за вас!  Защото това е сериал, който разказва обикновени човешки истории. Защото в него лесно можем да намерим себе си. Защото си струва да вникнем в смисъла. Защото има още много подробностите около това как се прави апендектомия…

  1. “Чернобил”

А ако искате да усетите атмосферата на истинска катастрофа, върнете се в Припят с невероятния сериал на HBO, който разказва за най-голямата авария на атомна централа в историята на света. Макар вече да сте го гледали и да знаете какво точно ще стане във всеки епизод, вторият път усещането ще е точно толкова силно, колкото когато епизодите тепърва излизаха.

  1. “Изгубени”

“Изгубени” е сериал, който в много отношения изпревари времето си. И макар да носи следите на епохата, в която беше създаден, той си остава класика. Подобно на  сериала “Дарк” и тук има мистерии, неща, които не са си на мястото и дори пътуване във времето, но всичко е поднесено постепенно и е много по-лесно да се следи. А и ще си припомните защо Еванджелин Лили и Джош Холоуей бяха секссимволи навремето.

  1. „Д-р Хаус“

Сериалът се разказва за един ексцентричен, язвителен и циничен единак лекар на име д-р Хаус, който внася смут навсякъде. Американският сериал “Д-р Хаус” с участието на британският актьор Хю Лори в ролята на своенравния, но брилянтен доктор Грегъри Хаус започна през 2004 г. и ще има излъчени в ефир общо 175 епизода, преди да дойде официалния му край през април, когато свърши неговият последен, осми поред сезон.

  1. „Теория за големия взрив“

След Големия взрив идва големият смях. Или когато ослепителната блондинка от съседния апартамент ще трябва да научи шайка брилянтни, но смахнати учени на истините от живота. А по пътя всички заедно ще разберем, че любовта е тайният елемент на щастието и че дори теоретично не можем без нея, колкото и да сме умни, странни или красиви.

  1. „Семейство Симпсън“

Сериалът властва на екран (и в сърцата ни) от далечната 1989 и за всичките тези изпълнени с любов години нито веднъж не ни е разочаровал, напротив – става все по-хаплив, свеж и безобразно смешен. Никакви сантименти и задръжки в името на добрия стар смях през сълзи, а чудният свят на работническата класа в лицето на Хоумър Симпсън и сие никога не е бил по-забавен. Тежкотоварният рисуван ситком често е определян за най-добрия сериал за всички времена, както и за най-хитовия семеен сериал. Със сигурност никой не може да го измести от челната позиция на сериала с най-дълъг телевизионен живот. И продължаваме да броим сезони.

Остави коментар