Тъй като все повече и повече хора работят и учат от вкъщи и като цяло прекарват времето си между стените вкъщи, остава въпросът: Какво да правим, за да не ни е скучно през почивката? Имаме няколко предложения за неща, които може да правим, за да минава времето ни по-интересно и пълноценно, докато отмине пандемията.

  1. Тренирайте – фитнес залите у нас бяха затворили и може отново да ги затворят. Така се отвори възможност пред всички нас за домашни тренировки. В каналите за видеосподеляне има множество клипчета с тренировки с различен интензитет, в зависимост от вашата форма.
  2. Спете – Получаването на препоръчителните 8 часа сън на денонощие може да бъде трудно в напрегнатото ежедневие между работа, училище, деца и всичко друго, което животът ни хвърля. Това, че сте у дома ви позволява да се наспите и да вземете онези пропуснати часове сън, които губихте в път за работа, училище или поради други причини.
  3. Гответе – Грабнете тигана и бъркалките и включете котлона, за да сготвите нещо наистина вкусно! Сега е идеалното време да изпробвате онези рецепти, до които не сте имали време да стигнете, а това е добър начин да съберете семейството на масата или да се разсеете малко.
  4. Дишайте чист въздух – Излезте навън и се насладете на чист въздух! Може отново да ни затворят. Важно е да поддържате безопасно разстояние от поне 1,5 метра, ако ходите с приятел или се разминавате с непознати хора, но не позволявайте това да ви спре да циркулира кръвта ви и да се насладите на разходката.
  5. Гледайте филми – Сега е моментът да изгледате всички номинирани за награда “Оскар” филми. Или пък най-накрая да видите сериалите, който приятели ви препоръчват от месеци, но все нямате време за тях. Хубав филм с любим човек е гаранция за приятно прекарана вечер.
  6. Занимавайте се с изкуство и занаяти. Танцувайте, рисувайте, шийте, плетете. Има толкова много неща, които може да пробвате да правите вкъщи без да се притеснявате от неуспех.
  7. Почистете нещата за които никога няма време. Почистете дома си и със сигурност ще се почувствате по-добре. Почистете гаража, мазето или тавана – все места, които отдавна се нуждаят от това.
  8. Играйте настолни игри! Има толкова много различни игри, които не сте подозирали колко интересни може да са. Освен това те ще тренират мозъка ви, ще ви държат в кондиция. Препоръчваме ви пъзели, карти, мозайки, судоку, скрабъл!
  9. Научете нов език – Независимо дали знаете английски, испански, френски или немски, никога няма лош момент да научите нов език! Има много сайтове и приложения, които предлагат онлайн ресурси и инструменти за изучаване на нови езици безплатно.
  10. Четете! Ако досега сте се оправдавали, че не четете достатъчно, защото нямате време – сега е моментът да започнете да го правите! Книгите са богатство и прозорец към света, а какво по-хубаво от неделен ден вкъщи с любимите книги.

Остави коментар