10 книги, за да си по-успешен през 2021г.

0
  1. Fanocracy: Turning Fans into Customers and Customers into Fans от David Meerman Scott and Reiko Scott

Не е нужно да си известен спортист или холивудска звезда, за да имаш фенове. Тази книга обяснява стъпка по стъпка как да превърнеш един типичен клиент в най-големия си почитател. В нея има много интересни примери. Пречупи традиционния си начин на мислене и опитай тези по-различни стратегии.

  1. Zconomy: How Gen Z Will Change the Future of Business—and What to Do About It от Jason Dorsey and Denise Villa

Авторите на тази книга са известни изследователи на характеристиките на различните поколения. Сега те предоставят гид за разбиране на поколение Z – както за служители, така и за клиенти, които са част от него. Това поколение ще има голямо влияние в близко бъдеще и игнорирането на характеристиките му може да повлияе негативно на бизнеса ти. Тази книга определено заслужава да бъде в топ листа ти.

  1. Friday Forward: Inspiration & Motivation to End Your Week Stronger Than It Started от Robert Glazer

Тази книга е доза чиста мотивация. Колонката на Глейзър е много интересна, а в книгата той събира текстове от 52 седмици на едно място. Можеш да си четеш от нея всяка седмица за нови дози мотивация.

  1. Fully Staffed: The Definitive Guide to Finding & Keeping Great Employees от Eric Chester

Въпреки че тази книга е писана през 2019 г. и при излизането ѝ през 2020 г. пазарът на труда е вече различен заради пандемията, това не означава, че тя в нея няма важна и интересна информация – напротив. Намирането на точните хора за дадена работа – в добри и лоши времена, продължава да е много важно. Книгите на Честър са информативни и интересни. Стилът му е директен и винаги дава информацията, от която имаме нужда.

  1. The Forever Transaction: How to Build a Subscription Model So Compelling, Your Customers Will Never Want to Leave от Robbie Kellman Baxter

Вярвам, че моделът на абонамента е подходящ за всеки бизнес и вече далеч не се отнася само за вестници и списания, пише Хайкен. Редовното получаване на средства от клиенти е мощна концепция – може да увеличи приходите и печалбите ти. Кой не иска това?

  1. Office Optional: How to Build a Connected Culture with Virtual Teams от Larry English

COVID-19 пандемията промени начина, по който много от нас правят бизнес. Март беше месецът, в който масово започна да се преминава към виртуални офиси. Някои се адаптираха по-добре от други. Имаше и такива, които не трябваше да се адаптират изобщо, тъй като си работят така от години. Такъв е случаят и с компанията на Инглиш. Преди 20 години Инглиш и партньорите му преминават на дистанционна работа. Ако някой може да ни научи какво да правим, това е той.

  1. Good Company от Arthur M. Blank

Авторът има една от най-страхотните истории за успех на нашето поколение. Той започва като съосновател на The Home Depot. Поема NFL отбора Atlanta Falcons и изгражда стадион в центъра на Атланта. Книгата е не само интересно четиво, но дава и подробна информация за това как Бланк поставя на първо място клиентите си и общността.

  1. The Offer You Can’t Refuse: What If Customers Want More Than Excellent Service? от Steven Van Belleghem

Ако успееш да надхвърлиш очакванията на своите клиенти, това ще издигне компанията ти на съвсем различно ниво. Идеите на автора на книгата са фокусирани в три области: технологии, лично отношение и социална обвързаност.

  1. The Future Is Faster Than You Think: How Converging Technologies Are Transforming Business, Industries, and Our Lives от Peter H. Diamandis and Steven Kotler

Ако искаш да погледнеш в бъдещето и да видиш как ще се промени живота ни – в личен и професионален план, значи тази книга е за теб. Ще се изненадаш от технологиите, които ще станат факт всеки момент, и какво можем да очакваме като развитие в бъдеще. Част от тези нови възможности са предвидими, други са направо невероятни. И в двата случая тази книга си заслужава четенето.

  1. Stronger Through Adversity: World-Class Leaders Share Pandemic-Tested Lessons on Thriving During the Toughest Challenges от Joseph A. Michelli

Тази книга ще бъде на пазара на 22 декември. В нея са описани едни от най-добрите брандове. Авторът интервюира 140 лидери на компании, сред които Starbucks, Lexus, Salesforce и други. От книгата ще научиш как те се справят с COVID-19 кризата – как са реагирали, какви решения са взели. Книгата предоставя уроци за това, което ти е нужно да знаеш на прага на 2021 г.


Източник: Forbes

Остави коментар